Soorten vloerverwarming

De ene vloerverwarming is de andere niet. Wij bekijken per project welk systeem geschikt is voor het beste resultaat. We houden onder meer rekening met opbouwhoogte, vereist vermogen, en vloerafwerking. Op basis daarvan geven wij ons weldoordachte advies.

Natte systemen

Tacker

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
De vloerverwarmingsbuizen worden door middel van kunststof bevestigingsclipsen en een tackerapparaat in de onderliggende vloerisolatie vast geprikt. Het tacker-systeem kan toegepast worden bij verschillende soorten vloerisolatie zoals PUR, PIR, EPS of EPS-gebonden mortel.
Voor tacker-vloerverwarming moet je rekening houden met een chape-dikte van ongeveer 7 cm. Enkel zo verkrijg je een ideale verspreiding van de warmte doorheen je ruimte.
Dit systeem is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.
Tacker is het perfecte systeem voor tegels, parket, gietvloer, polybeton of vast tapijt.

Raster

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Bij raster-vloerverwarming worden verzinkte staalnetten van 3 mm dik op de (akoestische) isolatie geplaatst. Vervolgens worden verwarmingsbuizen op de netten vastgebonden met gegalvaniseerde draad.
Voor een goede warmtespreiding moet je bij een rastersysteem rekening houden met een totale chape-dikte van 7,3 cm.
Het rastersysteem is geschikt voor nieuwbouw en renovatie.
De vloerafwerking kan bestaan uit tegels, parket, gietvloer, polybeton of vast tapijt. Het systeem wordt vaak toegepast in appartementen waar de geluidsisolatie niet doorprikt mag worden.

Noppensysteem

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Noppenplaten met of zonder isolatie worden op een vlakke ondervloer geplaatst. De vloerverwarmingsbuizen worden in de noppen geklikt. Op deze manier zijn de buizen beschermd tegen beschadiging.
Hou bij noppenplaten rekening met een chape-dikte van 7,3 cm voor de beste warmteverspreiding.
Het noppensysteem is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie. De vloerafwerking kan bestaan uit tegels, parket, gietvloer, polybeton of vast tapijt.

Industriële vloerverwarming

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
De verwarmingsbuizen van industriële vloerverwarming worden rechtstreeks op het onderste stalen net van de betonstructuur geplaatst.
Afhankelijk van de toepassing.
Industriële vloerverwarming wordt voornamelijk geplaatst in industrie- en kantoorgebouwen.

Droge systemen

Comfort FL vloersysteem

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Het Comfort FL-systeem bestaat uit geïsoleerde platen met een gelamineerde laag aluminium die rechtstreeks op de ondervloer worden gemonteerd. In de voorgevormde gleuven wordt de vloerverwarmingsbuis gemonteerd waarna rechtstreeks de vloerafwerking op de geplaatste panelen kan geplaatst worden.
De panelen van het Comfort FL-systeem zijn beschikbaar in diktes van 17 en 25 mm.
Het Comfort FL-systeem is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie. De vloerafwerking kan bestaan uit tegels, parket, laminaat of gietvloer.

Comfort Frees systeem

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Bij het Comfort Frees-systeem worden er sleuven in de bestaande chape of vloer gefreesd waarna de vloerverwarmingsbuizen hierin worden geplaatst. Om de warmteoverdracht te verbeteren kunnen de sleuven waarin de vloerverwarmingsbuis gemonteerd zit nog dichtgesmeerd worden.
Niet van toepassing.
Het Comfort Frees-systeem is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De vloerafwerking kan bestaan uit tegels, parket, gietvloer, polybeton of vast tapijt.

Vloerverwarming voor jarenlang comfort? Schakel onze specialisten in

Wil je kwalitatieve vloerverwarming plaatsen? Vertrouw op onze duurzame systemen en op onze ervaren professionals. Contacteer ons vrijblijvend en krijg binnen 48u antwoord.
Contacteer ons voor optimaal comfort