Klimaatplafond

Klimaatplafond is een vorm van verwarming/koeling die tegen het plafond wordt opgebouwd. De straling van het gelijkmatig opgewarmde of gekoelde plafond zorgt voor een aangenaam comfortabel klimaat. De lage watertemperaturen zorgen er dan weer voor dat we op een energievriendelijke manier verwarmen en koelen.

De voordelen van klimaatplafond

Een innovatieve oplossing voor een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar door. Dit zijn de voordelen van een klimaatplafond.

1

Verwarmen en koelen
Het is mogelijk om zowel warm als koud water door de buizen te laten stromen. Hierdoor is de binnentemperatuur het hele jaar door aangenaam.

2

Energiezuinig en rendabel
Een klimaatplafond werkt met lage watertemperaturen. Deze manier van verwarmen en koelen is ideaal in combinatie met een warmtepomp. En bovendien uiterst rendabel.

3

Geschikt voor renovatie
Omdat de opbouw vanuit het plafond plaatsvindt kan de bestaande vloer behouden worden en kan het klimaatplafond perfect geïntegreerd worden in een bestaande woning.

4

Geen ruimteverspilling
Omdat de buizen zich tegen het plafond bevinden kan je het volledig vloeroppervlak gebruiken voor de inrichting van de ruimte.

Type systemen klimaatplafond

Er bestaan verschillende types klimaatplafond. Per project bekijken we welk type het meest geschikte is voor het beste resultaat. We werken op maat en houden steeds rekening met de technische vereisten, beschikbare ruimte en wensen van de klant.
Vraag vrijblijvende info

Natte klimaatplafond systemen

Systeem Klemrail

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Bij het Klemrail-systeem bevestigen we rails tegen een bestaand plafond. De verwarmingsbuizen worden vervolgens in de rails geplaatst. Het geheel wordt ten slotte bedekt met een pleisterlaag en stucnet.
Dit soort klimaatplafond is in totaal 20 mm dik, inclusief de rails, buizen en het pleisterwerk.
Het Klemrail-systeem is geschikt voor renovatie én nieuwbouw.

Droge klimaatplafond systemen

Systeem gipsplaat

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
We monteren aluminium warmtegeleiders tegen een bestaand plafond met kunststof clips. Hierna plaatsen we de buizen in de warmtegeleiders. Als laatste dekken we alles af met gipsplaten die we ook netjes afsmeren.
De warmtegeleiders en de buizen liggen tussen de plafondprofielen. Hierdoor is er verder geen extra opbouwhoogte vereist.
Het gipsplaatsysteem is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Systeem Comfort FL plafondsysteem

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Tegen het bestaande plafond plaatsen we eerst een houten laag. Dit zijn bijvoorbeeld houten OSB-platen van 18 mm. Daarna komen er geïsoleerde platen tegen met een gelamineerde aluminiumlaag. We werken het geheel mooi af met gipsplaten die we ook afsmeren.
Hou voor het Comfort FL plafondsysteem rekening met een dikte van 55 mm.
Dit systeem is geschikt voor nieuwbouw én renovatie.

Krijg vrijblijvend advies op maat

Geniet van comfort en rendabiliteit. Vertrouw op onze duurzame systemen en op onze ervaren professionals. Contacteer ons vrijblijvend en krijg binnen 48u antwoord.
Neem vrijblijvend contact op