Opstookservice

Om schade aan tegel- of parketvloeren te voorkomen, moet de onderliggende chape eerst opgestookt worden. Wij verhuren opstookketels en starten eventueel de opstookcyclus op.

Wanneer start je met de opstookcyclus?

De opstart van het drogen hangt af van het type ondervloer. Bij een cementgebonden dekvloer mag je ten vroegste 28 dagen na het storten beginnen met de opstookcyclus. Bij een dekvloer van calciumsulfaat is dat ten vroegste 7 dagen na het storten. Het opstoken moet gebeuren na de volledige verharding van de dekvloer, en vóór het plaatsen van de vloerbedekking.
Vraag meer info

Hoe werkt het opstoken?

De cyclus begint met water met een temperatuur tussen 20 en 25 °C. Dit wordt minstens één dag aangehouden. Vervolgens moet je de temperatuur geleidelijk verhogen in stappen van maximaal 5 °C per dag. Wanneer je de maximale temperatuur bereikt, hou je dit minstens 4 dagen aan (of langer indien nodig). Ten slotte moet ook het afbouwen van de cyclus in stappen gebeuren: elke dag laat je de temperatuur met maximaal 5 °C dalen.
Ik wil meer info

Huur je elektrische of mazoutopstookketel

Bij ons huur je een elektrische opstookketel of eentje op mazout. Als extra service bieden we de mogelijkheid om de vloerverwarming met water te vullen en de opstookcyclus op te starten. We hebben ook mobiele ketels die je als noodketel kunt gebruiken wanneer er bij intrek in de woning nog geen warmtebron is. 
Huur een opstookketel